Franske peberkager med mandel

Al ære til klassiske peberkager, men nogle gange er det sjovt at prøve noget nyt. Hvorfor ikke krydre julebagværket lidt ekstra og prøve vores franske peberkager med sød mandel? De er sprøde, nemme at lave og skal ikke rulles ud. Perfekt til adventshyggen.
Ingredienser
(ca. 120 peberkager)
2 dl sød mandel
200 g smør
1 dl sirup, lys
1 1⁄2 dl sukker
2 tsk. ingefær, stødt
2 tsk. kanel, stødt
2 tsk. kryddernellike, stødt
1 tsk. bikarbonat
5 1⁄2 dl hvedemel
SÅDAN GØR DU
Hak mandlen fint (skold og fjern skallen ved behov).
Bland smør, sirup og sukker i en skål. Tilsæt krydderierne og den hakkede mandel.
Bland bikarbonat og hvedemel i en anden skål, og rør det ned i dejen.
Tag dejen op, og del den i to. Rul hver del ud til ca. 25 cm lange pølser. Læg plastfolie omkring, og læg dejen i køleskabet, gerne til næste dag, så dejen bliver rigtig kold.
Skær dejen i 1⁄2 cm tynde skiver med en skarp kniv. Læg skiverne på bradepander med bagepapir.
Bag kagerne midt i ovnen ca. 8-10 minutter ved 175 ̊C.