Koreansk taco

Publiseret af: Lena Unger, 22-07-2021

Koreansk eller mexikansk – hvorfor vælge, når du kan få begge dele? Her mødes de to køkkener i en krydderstærk tacoopskrift.

På tide med fredagshygge? Tilbyd taco med et koreansk twist. I denne opskrift er tortillaerne fyldt med gode ting som grillet entrecote, sprød kimchi, chilimayonnaise, salatløg og sesamfrø. En helt magisk smagskombination!

INGREDIENSER

Koreansk taco

(4 portioner)

400 g entrecote
0,5 dl soja
1 spsk. riseddike
1 spsk. sukker
1 tsk. sesamolie
2 fed hvidløg, finhakket
1 spsk. ingefær, finhakket

Chilimayonnaise
1,5 dl mayonnaise
1 spsk. gochujang (koreansk, fermenteret chilipasta)
2 tsk. riseddike
0,5 tsk. sesamolie

Til servering
12 hvedetortillaer
Gemsalat
Kimchi
Salatløg
Sesamfrø


Til servering
12 hvetetortillas
Gemsalat
Kimchi
Salatløk
Sesamfrø

...

SÅDAN GØR DU

Lav en marinade ved at blande soja, eddike, sukker, olie, hvidløg og ingefær. Læg entrecoten i marinaden, og lad den marinere i mindst 30 minutter, gerne natten over i køleskabet.

Bland alle ingredienserne sammen til mayonnaisen.

Grill entrecoten på en grill eller i en varm grillpande med rapsolie. Et par minutter på hver side er nok til medium rare. Når kødet er færdigstegt, skal det hvile på et skærebræt i 5 minutter. Skær entrecoten i centimetertykke skiver med en trancherkniv.

Skær salaten i strimler, og skær salatløget i tynde skiver. Varm tortillabrødene i en tør stegepande.

Arranger tacoen med mayonnaise i bunden, derefter salat, kød og kimchi. Afslut med salatløg og sesamfrø.

RELATEREDE PRODUKTER