Baguetter med urte-pesto & coppa

Publiseret af: Lena Unger, 22-07-2024

Er det tid til picnic? Fyldige sandwiches er perfekte at pakke ned i kurven. Her byder kokken Louise Johansson på sin mest sommerlige opskrift!

Mad der kan forberedes i forvejen, er god picnicmad. Louises lækre baguetter er fyldt med hjemmelavet urte-pesto, skiver af burrataost og lufttørret coppa. Hun anbefaler også at tage lidt frugt og grønt med, som du kan skære op på stedet og servere til sandwichene, for eksempel melon, nektariner, ferskner, jordbær eller tomater.

En solrig succes!

INGREDIENSER

(4 baguetter)
120 g coppa (alternativt lufttørret skinke, lomo, prosciutto, cotto)
2 burrataoste à 100 g
4 surdejsbaguetter, ca. 12–15 centimeter
200 g rucola
1 tsk flagesalt
1 potte basilikum

Urte-pesto
50 g urter (f.eks. purløg, basilikum, ramsløg, persille, løvstikke)
1 fed hvidløg
0,5 citron, revet skal og presset saft
2 dl olivenolie
0,5 tsk salt
3 knivspidser friskkværnet sort peber
1 dl ristede pinjekerner
1,5 dl vellagret ost (f.eks. parmesan, pecorino, prästost)

...

sådan gør du

Urte-pesto
Miks urter, hvidløg, citronskal, citronsaft, olie, salt og peber til en sauce. Tilsæt nødder og ost og kom det i blenderen. Der skal stadig være små stykker af nødder og ost i den færdige blanding.

Baguetter
Del brødene næsten helt igennem og smør pesto på. Læg burrataost på og drys med flagesalt. Fortsæt med rucola, basilikum og skinke. Afslut med at vikle sandwichene ind i papir.

RELATERede PRODUKTER