En frisk salat med couscous er det perfekte tilbehør til grillmad. Her præsenterer kokken Louise Johansson en lækker opskrift med jordbær, cantaloupemelon og fetaost.
Sommerens salat til ALT grillmad har du her. Du kan nemt tilpasse opskriften efter din egen smag og, hvad du lige har derhjemme. Server med jalapeñodressing for ekstra varme, skift frugterne ud med dine egne favoritter og top med ristede nødder for ekstra ”crunch”.
Perfekt til både varme og kolde dage!
INGREDIENSER
Couscoussalat (6 portioner)
Couscous:
2 spsk hvidvinseddike
0,5 dl olivenolie
1 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
1 løg, skåret i strimler
600 g cantaloupemelon
1 l jordbær
150 g fetaost
1 potte basilikum
Jalapeñodressing (valgfri):
2 jalapeños
20 g persille
2 dl neutral rapsolie
1 fed hvidløg
2 æggeblommer
2 tsk hvidvinseddike
0,5 tsk honning
0,5 tsk salt

sådan gør du
Couscoussalat:
Tilbered couscousen efter anvisningen på pakken. Bland med eddike, olie, salt og peber.
Skræl og fjern kernerne fra melonen. Skær den i 2 cm store stykker. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarte. Smuldr fetaosten. Hak basilikum groft.
Vend forsigtigt couscous, løg, melon, jordbær og fetaost sammen. Top med basilikum.
Server salaten og dressingen som tilbehør til grillet mad.
Jalapeñodressing:
Blend jalapeños, persille, hvidløg og olie i en blender. Si olien fra. Blend æggeblommer, eddike, honning og salt. Tilsæt olien lidt ad gangen, indtil det binder til en mayonnaise.