Kålroegari – syltet kålroe

Publiseret af: Sofia Rönnkvist, 08-04-2024

Hjemmelavet sushi bliver ekstra lækkert med hjemmelavet tilbehør. Prøv Fridas nordiske twist på kålroegari! Her inkluderer hun både kålroe og ingefær i syltelagen.

Ingredienser

Kålroegari
125 g kålroe
50 g + 25 g ingefær
2,5 dl vand
3 dl risvineddike
2–2,5 dl sukker
1 knivspids salt

sådan gør du

Hak ingefær fint. Kog vand, salt og sukker med 50 g af ingefæren. Lad væsken køle ned til stuetemperatur. Tilsæt risvineddike og resterende 25 g ingefær, og lad blandingen stå ved stuetemperatur natten over.

Si lagen fra, og skær kålroe tyndt på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Bland lagen og kålre i et rent glas med låg og lad det marinere i køleskabet i mindst en dag. Kålrabien kan opbevares i køleskabet i mindst en uge.

RELATEReDE produkter

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: funktionalitet, statestik og marketing