Alle madfester skal fejres! Vi giver tips til passende redskaber og opskrifter til Mortensaften.
Mortensaften, Mortensgås eller Mårten Gås? Kært barn har mange navne – og mange forskellige traditioner. Denne højtid er kendt i hele Europa og er blevet fejret i hvert fald siden middelalderen. I Danmark forbinder vi Mortensaften med and og kartofler, mens det for eksempel er mere almindeligt med gås på bordet hos naboerne i Sverige. Uanset hvad der serveres hjemme hos dig, har vi opskrifter og redskaber, der gør fejringen endnu bedre!
Hurra for Mortens And!
redskabstips

Trancherkniv
Tranchér mere! En skarp trancherkniv er et must, når der serveres helstegt fugl. Perfekt når du skal skære brystfileten i fine, jævne skiver.

Grønsagskniv
Når det kommer til tilbehøret – tænk bredt. En grøntsagskniv med langt, bredt blad er perfekt til årstidens rustikke grøntsager og rodfrugter.

Skærebræt
Pas på dine knive og vælg en overflade, der skåner æggen, som f.eks. sukkerrør eller træ. Hvorfor ikke et skærebræt i eg fra Global?

Ske
Smag, smag, smag! Så øger du dine chancer for at få middagen til at lykkes. Globals mellemstore skeer er perfekte til både smagning og servering.

Opskrifttips!
Fugl, sovs og kartofler er klassiske ingredienser på Mortensaften. Løft gerne middagen med en farverig og smagfuld salat! Denne smukke salatskål byder på en herlig kombination af grønkål, rødkål, appelsin, granatæble og mandler. En supernem opskrift, der passer til mange festlige middage.
Til opskriften