Stegt spidskål med panko og vinaigrette på brunet smør

Stegt spidskål passer perfekt som tilbehør til grillmad eller som erstatning for ris og pasta.
Prøv gerne at lave en vegetarisk ret, hvor kålen får lov at være stjernen på tallerkenen. Thomas Sjögren serverer sin kål sammen med hvidløgsstegt panko og en vinaigrette lavet af brunet smør.
Så simpelt og så lækkert!
Ingredienser
Stegt spidskål (4 portioner)
2 spidskålshoveder
100 g. smør
1 dl. madolie
Hvidløgsstegt panko
2 dl. pankostrøbrød
100 g. smør
1 fed hvidløg
Vinaigrette
2 skalotteløg
0,5 dl. eddike
1 dl. sukker
1,5 dl. vand
1 bundt bredbladet persille
200 g. smør
SÅDAN GØR DU
Forvarm ovnen til 160 grader. Del spidskålen på langs. Opvarm olie i en pande ved middel varme. Steg kålen med snitsiden nedad, indtil den får en fin farve. Vend kålen og krydr med salt. Tilsæt en klat smør i panden og hæld det over kålen. Sæt derefter panden i ovnen i ca. 15 minutter. Hvis du ikke har en ovnsikker pande, kan du bruge en bradepande eller bageplade. Lad kålen køle lidt af, inden den serveres.
Hak hvidløget fint. Smelt smør i en pande. Tilsæt pankostrøbrødet og hvidløget og steg, indtil brødet får en gyldenbrun farve. Krydr med salt. Læg det på et stykke papir, så overskydende fedt kan løbe af.
Hak skalotteløget fint. Bring eddike, sukker og vand i kog, og tilsæt løget. Lad det trække i ca. 30 minutter. Brun smør i en gryde, indtil det får en gyldenbrun farve og dufter nøddeagtigt. Hak persillen fint. Ved servering, bland det brune smør med skalotteløget og den hakkede persille.