På denne tid af året smager en varmende risotto med kantareller ekstra godt! Bag denne lækre opskrift står de svenske kokke Tommy Myllymäki og Lisa Lemke.
Ingredienser
4 portioner
4 dl risottoris (carnaroliris)
200 g kantareller
100 g skovchampignoner
10 g tørrede tragtkantareller
3 dl hvidvin
1,2 l hønsebouillon
1 finthakket skalotteløg
2 finthakkede hvidløgsfed
100 g revet parmesanost
50 g smør
Smør til stegning
Salt og peber
Sådan gør du
Tilsæt risottoris i en stor gryde med lidt smør. Sautér risene og tilsæt de tørrede svampe og finthakkede løg.
Hæld hvidvin i risene, og lad vinen koge ind.
Spæd risottoen med hønsebouillon, som skal simre. Kogetiden er cirka 18 minutter, men tjek risens emballage for specifikke anvisninger.
I en separat pande, tilsæt smør og steg kantareller og champignoner.
Når risottoen har en cremet konsistens, og al bouillon er absorberet, tilsættes smør og revet parmesan.
Anret risottoen og top med de friskstegte svampe!