Grønt er godt! Vi giver dig 10 vegetariske opskrifter at lave i foråret - og de nødvendige køkkenredskaber for at få succes med det.
Vil du skære ned på kødet eller bare prøve noget nyt? Lad dig inspirere af grønne opskrifter fra nogle virkelig dygtige kokke. Pizza, tacos, pasta, risotto, wok og dumplings - uanset hvad du har lyst til at lave til middag, er der noget, der passer til dig.
Våg at vælge vegetarisk!
10 INSPIRERENDE OPSKRIFTER
VEGETARISK CARPACCIO
En elskværdig carpacci! Denne smukke ret er lavet af tynde skiver af squash, toppet med cremet ricotta, sprøde forårsløg, sød basilikum og syrlig citronolie.
TIL OPSKRIFTEN
RISOTTO MED NØGENHAVRE
Lyst til en fyldig risotto? Gør som Youtube-stjernen Filip Poon og skift risene ud med nøgenhavre. Så får du både en mere fyldig smag og et mere bæredygtigt måltid.
TIL OPSKRIFTEN
PIZZA MED FRISKE URTER & CITRON
Bedste fredagspizza! Ingredienser som citron, creme fraiche, mozzarella og friske krydderurter gør Lisa Lemkes pizza både mættende og frisk på samme tid.
TIL OPSKRIFTEN
SPIDSKÅL MED PANKO & BRUNET SMØR
Thomas Sjögren giver os endnu en vegetarisk favorit! Her er spidskålen stjernen på tallerkenen. Vælg selv, om du vil servere den som enkeltret eller som tilbehør til grillmad.
TIL OPSKRIFTEN
Cacio e pepe
Pasta, ost og peber - kun tre ingredienser behøver du for at lave den trendy ret cacio e pepe. Lad os præsentere Louise Johanssons variant med ekstra "crunch".
TIL OPSKRIFTEN
VEGETARISKE TACOS MED PORTOBELLO
Portobello er en smagfuld svamp, der ofte bruges som erstatning for kød. Vi steger svampen i skiver og serverer dem i tortillabrød. En simpel og sjov måde at lave vegetariske tacos på!
TIL OPSKRIFTEN
SVAMPEDUMPLINGS MED PAK CHOI
Dumplings der er lidt ekstra - ja, det bliver det, hvis Mästerkocks-vinderen Sofia Henriksson står for middagen. Prøv hendes lækre opskrift fra kogebogen "Always Hungry".
TIL OPSKRIFTEN
NUDELSUPPE MED GRØNTSAGER
Synes du, det er kedeligt med rester? Se Thomas Sjögrens middagstips! Hurtigt og let forvandler han resterne i køleskabet til en velduftende, vegetarisk nudelsuppe.
TIL OPSKRIFTEN
INDISK KARRYGRYDE
Lav ægte indisk mad derhjemme! Hjemmekokken Sumita Sukumaran serverer en krydret, yoghurtbaseret karry med sprøde kikærtefritter og chiliolie. Vegetarisk og velsmagende!
TIL OPSKRIFTEN
FORÅRSGRØNTSAGER MED GEDEOST
Hvordan udnytter man forårets grøntsager bedst? Ved at bage dem i ovnen. Bagt forårsgrønt med lidt smuldret gedeost ovenpå - der er ikke brug for meget mere for at skabe magi på tallerkenen.
TIL OPSKRIFTEN
SKARPE VEGETARVENNER
Når du fylder dit skab og køleskab med grøntsager, skal du samtidig tænke på at gennemgå dit køkkenudstyr. Fine råvarer fortjener at blive behandlet med omhu, uanset om det er kød eller kål, der er på menuen. Her er en Global skræller en god start. Helst med udskiftelige blade, så du kan den afhængigt af råvaren. Endnu vigtigere er det med køkkenknive i forskellige størrelser. Der skal skrælles, skæres, hakkes, ternes og formes - og så rækker det ikke bare med en skarp kniv ved hånden. Hvorfor ikke investere i en ny model fra Global Sai?
Sidst men ikke mindst - læg lidt ekstra kærlighed i serveringen. Globals serveringsbestik i stål er stilfulde og praktiske at dække bord med.