Confit byaldi – Eventyrlig ratatouille

Publiseret af: Sofia Rönnkvist, 13-01-2021

 


Præsenteret af:  


Ratatouille er ikke bare en animeret film. Det er først og fremmest en klassisk fransk ret med zucchini, aubergine og tomat, som her serveres med ekstra finesse.


Retten ratatouille serveres ofte som en gryderet og er meget udbredt på landet i Frankrig. Men da filmen med samme navn som retten kom ud, var der mange, som fik øjnene op for den lidt mere elegante type af retten, nemlig Confit Byaldi. Prøv kokken Filip Poons opskrift på denne enkle men imponerende ret!

 

INGREDIENSER

3 stk. zucchini
2 stk. aubergine
6 stk. blommetomat
2 stk. rød peberfrugt
1 fed hvidløg
2 spsk. rosmarin
0,5 stk. gult løg
2 dl bouillon
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
Basilikum at toppe med

SÅDAN GØR DU

Sæt ovnen på 100 grader. Blancher og skræl fire tomater. Grill peberfrugten i en belagt stegepande, på grillen eller over et gaskomfur, til de er bløde, og skallen er sort. Læg dem i en plastpose, og lad dem hvile. Tag derefter det brændte lag af, og fjern kernehuset.
 
Læg peberfrugt, to tomater med skræl, hvidløg, rosmarin, gult løg, bouillon, olivenolie, salt og peber i en mikser. Lad den køre, indtil du har fået en glat sovs med en relativt løs konsistens. Tilsæt evt. lidt vand.
 
Skær de skrællede tomater i tynde skiver med en skarp kniv. Brug derefter en mandolin til at skære zucchini og aubergine i cirka 2 mm tykke skiver.
 
Læg et tyndt lag sauce i bunden af en stor traktørpande eller ovnfad. Læg de tynde grøntsagsskiver i lag i en ring langs yderkanten, og arbejd dig indover. Top derefter med salt, peber, olivenolie og rosmarin. Dæk med et passende stort bagepapir, og sæt den ind i ovnen.

RELATEREDE PRODUKTER

LÆS OGSÅ