3 slags smørrebrød
Publiseret af: Nellie Karlsson, 31-03-2025
Frisk laks, cremet rejesalat eller rustik kartoffel – hvilken variant af smørrebrød foretrækker du?
Smørrebrød er en dansk klassiker, der sjældent slår fejl – især ikke på buffetbordet eller som fingerfood. De små rugbrød er både nemme at lave og fulde af variation, perfekte at toppe med forskelligt pålæg efter sæson og smag. Her byder vi på tre forårsfriske varianter, der passer lige godt til festen som til en lækker frokost i solen.
Velbekomme!
INGREDIENSER
Laks & flødeost (4 stk. brød)
- 4 skiver rugbrød
- 100 g flødeost
- 150 g røget laks
- 4 radiser
- 0,5 citron
- 1 teskefuld sorte sesamfrø
Sådan gør du
- Skær brødet i skiver og smør flødeosten på.
- Skær røget laks, radiser og citron i tynde skiver.
- Kom på smørrebrødene og afslut med et drys af sesamfrø.

INGREDIENSER
Rejesalat, æg & tangkaviar (4 stk. brød)
- 4 skiver rugbrød
- 4 æg (kogte)
- 200 g skaldede rejer
- 4 spsk mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche
- 2 spsk rødløg
- 1 bundt frisk purløg
- ½ citron
- Salt & peber
- 4 teskefulde tangkaviar
Sådan gør du
- Finhak rødløg og græsløg (efter eget valg af mængde). Bland det sammen med creme fraiche og rejerne. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Smør et lag mayonnaise på brødskiverne.
- Top med æggeskiver, rejesalat og en skefuld tangkaviar.
- Pynt med finthakket purløg.

INGREDIENSER
Kartoffel, dijonnaise & friturestegt løg (4 stk. brød)
- 8 stk. kartofler
- 4 skiver rugbrød
- 1 gul løg
- 2 spsk hvedemel
- 1 l rapsolie
- 1 dl mayonnaise
- 1–2 spsk dijonsennep
- 1 spsk smør
- Frisk timian
- Machesalat
- Salt & peber
Sådan gør du
- Bland mayonnaise og dijonsennep. Smag til med salt og peber, og opbevar det køligt indtil servering.
- Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand, indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
- Skær løget i tynde skiver. Bland hvedemel og en knivspids salt i en skål, og vend løgeskiverne i melblandingen. Varm olie op i en gryde, indtil den når 160–170 grader. Fritér løget – tag små mængder ad gangen, da olien bobler meget, når løget lægges i. Når løget er gyldent, tages det op med en hulske og lægges på et stykke køkkenrulle. Lad det køle af.
- Kom først smør og derefter dijonnaise på brødet. Skær kartoflerne i skiver og læg dem ovenpå. Top med de ristede løg, frisk timian og nogle blade machesalat.
