Lav den professionelle kok Sebastian Gibrands luksuriøse dessert. Her bliver panna cottaen smagt til og serveret med appelsin for at balancere sødmen fra chokoladen. En perfekt kombination!
Ingredienser
(4 portioner)
Appelsingranité
5 dl friskpresset appelsinjuice
1 spsk. sukker
2 spsk. citronjuice
Hvid chokolade panna cotta
1 blad husblas
4 dl flødeskum
0,5 dl sukker
1 stk. vaniljestang
100 g hvid chokolade
1 stk. appelsin, revet skræl
10 stk. timut peberkorn
Topping
Pistacieolie
SÅDAN GØR DU
Bland alle ingredienser til granitéen. Hæld den i en bred form, og sæt den i fryseren. Når isen er stivnet, rives den fra hinanden med en gaffel eller på et rivejern. Læg den i en beholder, og opbevar den i fryseren til servering.
Læg husblasen i blød. Bland flødeskum, sukker, vanilje, appelsinskræl og peber. Kog chokoladen op, og hæld den over. Tilsæt husblasen, og hæld op i serveringsskåle. Lad den stivne i køleskabet i ca. 3 timer, helst natten over.
Ved serveringen toppes panna cottaen med granité, og pistacieolien hældes over.