Bøftatar med tatarsauce & Shoestring fries

Publiseret af: Lena Unger, 29-04-2022

Præsenteret af:  


En udsøgt opskrift, hvor kødet er i fokus, er Sebastian Gibrands steak tartare. Her er tataren ledsaget af velsmagende tilbehør som tatarsauce og shoestring fries. Måske en forret til dit næste middagsselskab?

Ingredienser

Bøftatar
600 g okseinderlår
Salt
Peber
Olivenolie
Vand

Tatarsauce
1 æggeblomme
1 spsk kapers
2 spsk dijonsennep
2 spsk cornichoner, finthakkede 
1 spsk skalotteløg, finthakkede
3 dl madolie
1 tsk engelsk sauce
Tabasco
Salt

Shoestring fries
4 kartofler
Olie til friturestegning
Salt

Til servering
Karse
Olivenolie
Sort peber
Persilleblade
Flagesalt

SÅDAN GØR DU

Hak kødet i en kødhakker. Læg det i en skål. Bland det hakkede kød med vand, olie, salt og peber.

Lav tatarsaucen ved at blande æggeblomme, kapers, sennep, cornichoner og løg. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens du pisker. Fortsæt, indtil saucen har den rette konsistens. Smag til med salt, engelsk sauce og tabasco.

Skær kartoflerne i tynde skiver med et mandolinjern. Skær derefter skiverne i 2x2 mm tykke stave med en kniv. Skyl kartoflerne under rindende vand, indtil vandet ikke længere er grumset. Tør af med et viskestykke. Varm fritureolien op til 175 grader. Frituresteg kartoflerne, til de er gyldne, og læg dem på papir.

Form kødet til bøffer ved hjælp af en udstikkerring. Smør tatarsauce på. Kom kartofler og krydderurter på toppen. Slut af med olivenolie og lidt sort peber.

RELATERTE produkter

LES OGSÅ