Lyst til suppe? Her er en super god opskrift på Lisa Lemkes egen løgsuppe. En rustik og varmende suppe, der er perfekt på en mørk efterårsdag.
Ingredienser
4 portioner
8 løg
4 fed hvidløg
2 små, syrlige æbler
50 g smør
3 kviste frisk timian
1 knivspids sukker
3 dl tør hvidvin
9 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
Salt og hvid peber
4–8 skiver lyst surdejsbrød
120 g revet lagret ost
Sådan gør du
Sæt ovnen på 225 grader. Skræl og finhak løg og hvidløg. Skræl, fjern kernen, og hak æblerne fint.
Smelt smørret langsomt i en kasserolle eller gryde, læg løg og hvidløg i, og svits forsigtigt ved lav varme, indtil det er blødt og blankt. Tilsæt timian, æble, sukker, vin og bouillon, og bring det i kog. Lad det småkoge i 20 minutter uden låg. Smag til med salt og peber.
Skær eventuelle skorper af brødet. Fordel suppen i fire ildfaste skåle eller små gryder. Læg brødskiverne på toppen, og drys osten over. Gratiner i ovnen, indtil osten har fået farve. Server med det samme.