Grillet asparges med hytteost, ærter og haveblomster

Publiseret af: Siw Poulsen, 26-05-2025

Grill mere grønt! Med blot få ingredienser skaber du sommerens smukkeste grill-ret.

Spæde aspargesskud og blomster fra haven – kan det blive mere sommerligt? Her byder den vores ambassadør Rebecca Siri på en grill-ret, hvor sæsonens smage virkelig får lov at skinne.

Perfekt som forret eller let frokost!

Ingredienser

  • Asparges
    10 st
  • Sukkerærter
    ca 1 kg
  • Hytteost
    300 g
  • Lime, saft og skal
    0,5 stk
  • Olivenolie
  • Figenblad olie (valgfrit)
  • Salt og peber
  • Spiselige haveblomster, til servering

SÅDAN GØR DU

  • Skræl aspargesene. Knæk eller skær den nederste del af hver stængel af, ca. 2–3 cm.

  • Grill aspargesene med lidt olivenolie, salt og peber.

  • Skyl og si hytteosten forsigtigt i koldt vand. Smag til med lidt limesaft og salt.

  • Pluk de ønskede blomster i haven. Bælg sukkerærterne og tag ærterne ud.

  • Ved servering: Start med at anrette ost og ærter på tallerkenen. Læg derefter de grillede asparges ovenpå og afslut med spiselige blomster.

Relaterede produkter