Jordskokkesuppe er en mild og cremet suppe, som er perfekt at servere til forret! Prøv Louise Johanssons opskrift med sort peber og tørret timian, så vil du opleve forskellen mellem fint og groft malet krydderi.
Ingredienser
Jordskokkesuppe (4 portioner)
400 g jordskokker, vasket
1 spsk krydderiblanding af sort peber og tørret timian
1 gul løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
2 spsk rapsolie
6 dl vand
2 spsk grøntsagsfond
2 dl fløde
1 spsk hvidvinseddike
1⁄2 teskefuld honning
Salt
Syltede æbler
1 rødt æble
1⁄2 dl hvidvinseddike
1 dl muscovadosukker, alternativt almindeligt sukker
1 dl vand
Til servering
1 dl pistacienødder, ristet og hakket
Urter (billedet viser shisokrasse, men brug hvad du har hjemme)
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader, varmluft. Fyld din kværn med sort peber og tørret timian. Indstil kværnen til fin kornstørrelse (trin 1).
Skær jordskokkerne i 1 cm tykke stykker. Bland dem med løg, hvidløg, olie og krydderiblandingen. Læg jordskokkerne i et ildfast fad. Bag jordskokkerne i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er helt møre.
Lav syltede æbler ved at koge eddike, sukker og salt op. Skær æblerne i tynde skiver, gerne med et mandolinjern. Læg æblerne i et glas og hæld lagen over. Lad det trække.
Læg de ovnbagte jordskokker i en stor gryde. Tilsæt vand, bouillon og fløde. Lad det koge i ca. 5 minutter. Mix suppen glat i en blender. Smag til med hvidvinseddike, salt og honning.