Tag din grillkunst til næste niveau! Her lærer kokken Jennie Walldén dig, hvordan du griller kylling på koreansk vis. Kyllingen serveres i salatblade med lækkert tilbehør som ris, radiser, kimchi og koreansk sauce.
Ingredienser
Kyllingbulgogi (4 portioner)
600 g kyllingelårfilet
4 spsk koreansk eller japansk soja
2 spsk sukker
0,5 lille pære, revet
1 tsk ingefær, revet
1 spsk sesamolie
3 fed hvidløg, revet
Friskmalet sort peber
Radisesalat
2 bundter radiser
2 forårsløg
2 spsk riseddike
1 spsk sukker
1 tsk sorte sesamfrø
Sesamsauce
4 spsk gochujang (koreansk fermenteret chilipasta)
4 spsk doenjang (koreansk fermenteret sojabønnepasta)
1 spsk sesamolie
1 spsk vand
1 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 fed hvidløg, revet
1 spsk sesamfrø, ristede
Til servering
Nykogte koreanske eller japanske ris
Hjertesalat
Hjemmelavet kimchi
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne til kyllingbulgogien, undtagen kyllingen, til en marinade. Læg kyllingen i marinaden, og lad den marinere i mindst 30 minutter, gerne natten over i køleskab.
Skær radiserne i så tynde skiver som muligt, brug gerne et mandolinjern. Skær også forårsløgene i tynde skiver. Bland riseddike, salt og sukker. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Hæld blandingen over radiserne og forårsløgene. Bland, og drys lidt sesamfrø over.
Bland alle ingredienserne til sesamsaucen sammen.
Tør kyllingen lidt af, inden du lægger den på grillen. Grill kyllingen på begge sider, indtil den er helt gylden og gennemstegt. Lad kyllingen hvile på skærebrættet i 5 minutter, når den er færdig. Skær kyllingen i centimetertynde skiver med Globals trancherkniv.
Servér kyllingen i salatblade med ris, sesamsauce, kimchi og radisesalat.

Jennies kimchi
Kimchi er et klassisk koreansk tilbehør, der passer perfekt til grillmad. Perfekt til det meste – hvis du spørger nogen fra Korea. Det er ikke særligt svært at lave sin egen kimchi, men det tager lidt tid. Hvis du planlægger en koreansk grillfest i weekenden, er det en god idé at lave kimchien i begyndelsen af ugen!
LÆS MERE