Yuzuis med mandelflager

Publiseret af: Siw Poulsen, 25-03-2024

Ingen middag er fuldendt uden noget lækkert til dessert. Hvad siger du til is med smag af citrusfrugten yuzu? Bag opskriften står Mesterkokken Christin Kashou.

Yuzu er en citrusfrugt, der oprindeligt stammer fra Østasien, hvor den bruges i alt fra varme retter til bagværk og drikkevarer. Her er en variant med yuzu i isen, som Christin serverede i finalen af Sveriges Mästerkock. Opskriften kommer fra kogebogen "Mine asiatiske favoritopskrifter".

Ingredienser

Yuzuis
1 æg
2 æggeblommer
2,5 dl flormelis
1 spsk vaniljesukker
3 dl piskefløde
120 ml yuzu-juice
1 yuzu eller mandarin

Mandelflager
1 dl skoldede mandler
50 g smør
0,5 dl sukker
0,5 spsk honning
1 spsk hvedemel
0,5 spsk mælk

Til servering
Server gerne med en saltet karamelsovs.

sådan gør du

Yuzuis
Pisk æg, æggeblommer, flormelis og vaniljesukker sammen, indtil det bliver luftigt.
Pisk fløden i en anden skål.

Bland æggeblandingen og fløden forsigtigt sammen med en dejskraber. Tilsæt yuzu-juice og revet skal fra yuzu eller mandarin. Bland godt og kør blandingen i en ismaskine eller stil på frys i mindst 3 timer.

Mandelflager
Hak mandlerne fint. Smelt smørret i en gryde og tilsæt de hakkede mandler, samt de øvrige ingredienser. Kog ved svag varme i 2 minutter.

Fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Bag i midten af ovnen i 6-7 minutter. Lad den køle lidt af og form den derefter over en kagerulle.

RELATEReDE produkter