Tarte flambée er en fransk variant af pizza med en sprød bund af ugæret dej. Prøv Sebastian Gibrands lækre opskrift! Her har de klassiske toppings som skinke og løg veget pladsen for luksusagtig løjrom, kogte kartofler og dild.
Ingredienser
(4 portioner)
Dej
5,5 dl hvedemel
2/4 tsk salt
2 dl vand
3 spsk olivenolie
Topping
3 dl creme fraiche
4 kogte kartofler
4 dl ost
Til pynt
100 g løjrom
8 små rødløg
1 bundt dild
1 bundt purløg
1 citron
1 spsk salt
1 spsk sukker
Sort peber
Olivenolie
Flagesalt
SÅDAN GØR DU
Indstil ovnen på 250 grader varmluft. Ælt ingredienserne til dejen sammen i 5 minutter. Læg folie over, og lad den hvile i mindst 1 time.
Skær løgene og de kogte kartofler i skiver på et mandolinjern. Skær citronen i tynde skiver, og strø salt og sukker over. Lad det trække.
Del dejen i fire dele, og rul den tyndt ud. Fordel creme fraiche på bunden. Dæk med kartofler og ost. Bag i ovnen, indtil den får en gylden farve.
Tag den ud, og læg rødløg, løjrom, saltet citron og krydderurter på toppen. Slut af med olivenolie og friskkværnet sort peber.