Tarte flambée med kartofler & løjrom

Tarte flambée er en fransk variant af pizza med en sprød bund af ugæret dej. Prøv Sebastian Gibrands lækre opskrift! Her har de klassiske toppings som skinke og løg veget pladsen for luksusagtig løjrom, kogte kartofler og dild.
Ingredienser
(4 portioner)
Dej
5,5 dl hvedemel
2/4 tsk salt
2 dl vand
3 spsk olivenolie
Topping
3 dl creme fraiche
4 kogte kartofler
4 dl ost
Til pynt
100 g løjrom
8 små rødløg
1 bundt dild
1 bundt purløg
1 citron
1 spsk salt
1 spsk sukker
Sort peber
Olivenolie
Flagesalt
SÅDAN GØR DU
Indstil ovnen på 250 grader varmluft. Ælt ingredienserne til dejen sammen i 5 minutter. Læg folie over, og lad den hvile i mindst 1 time.
Skær løgene og de kogte kartofler i skiver på et mandolinjern. Skær citronen i tynde skiver, og strø salt og sukker over. Lad det trække.
Del dejen i fire dele, og rul den tyndt ud. Fordel creme fraiche på bunden. Dæk med kartofler og ost. Bag i ovnen, indtil den får en gylden farve.
Tag den ud, og læg rødløg, løjrom, saltet citron og krydderurter på toppen. Slut af med olivenolie og friskkværnet sort peber.
RELATERTE produkter
LES OGSÅ

DRUESPESIFIKT MED RIEDEL: CHAMPAGNE
I Druespesifikt med Riedel går vineksperten Liora Levi gjennom noen av våre favorittdruer – og hvilken type glass som kreves for at vinen skal komme til sin rett.
Læs mere
Drinktips - Espresso Martini
En kaffe etter maten? Espresso Martini er en luksuriøs klassiker fra 80-tallet som leverer like høy kremhet som koffeininnehold.
Læs mere
PIZZA PASCHENDALE
Det er forskjell på pizza og pizza. Her byr Lisa Lemke på en fantastisk oppskrift, der de rene italienske smakene virkelig kommer til sin rett.
Læs mere