Butter board

Publiseret af: Siw Poulsen, 23-05-2025

Har du hørt om et butter board? Det populære smørbræt er den nyeste serveringstrend og vil helt sikkert imponere dine gæster!

Glem alt om ost, pølse og snacks – når du først har fået smag for smørbrættet, er der ingen vej tilbage. Et butter board er præcis, hvad navnet antyder: et skærebræt med et lag blødt smør toppet med lækre smagsgivere. Du kan nemt forberede bunden i god tid og bare pynte brættet lige før servering.

Perfekt sammen med friskbagt surdejsbrød!

Ingredienser

Pisket hvidløgssmør

  • Smør, stuetempereret
    250 g
  • Hvidløg, fintrevet
    1 fed
  • Salt og peber

Hot honey

  • Honning
    2 dl
  • Syltede jalapeños
    2 spsk

Til servering

  • Koriander
    1 bundt
  • Syltede jalapeños
    1 spsk
  • Lime i skiver
    1 st
  • Spiselige blomster

SÅDAN GØR DU

  • Kog honning og syltede jalapeños op. Lad det køle af.

  • Pisk smørret, til det er lyst og luftigt. Tilsæt hvidløg. Smag til med salt og peber.

  • Smør hvidløgssmørret ud på et skærebræt. Top med jalapeños, koriander, limeskiver og fintrevet limeskal. Pynt med spiselige blomster.

  • Server sammen med et godt brød og hot honey.

Smørvarianter

Være kreativ med dit smørbræt – der findes ingen rigtige eller forkerte valg. Prøv gerne forskellige smagsvarianter i smørret: ristede nødder, friske eller tørrede urter – ja, selv sprødstegt bacon smager fantastisk i en pisket smørbase. Du kan også tænke mere fantasifuldt, når det gælder pynt og tilbehør. Marmelader, mandler og tørrede blomster er eksempler på elementer, der både smager godt og ser indbydende ud. Husk blot, at alt det lækre tilbehør også skal kunne være på et stykke brød – så hak ingredienserne så fint som muligt.

Relaterede produkter

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: funktionalitet, statestik og marketing