Ajvar relish

Publiseret af: Lena Unger, 01-06-2022


Præsenteret af:  


Tag din grillkunst til næste niveau! At eksperimentere med nye smage og teknikker er en god måde at udfordre dig selv på i din madlavning. Her byder den professionelle kok Edin Dzemat på en hurtig variant af peberfrugtpuréen ajvar. En favorit fra Balkan!

Bryd de gamle vaner og læg noget nyt på grillen. Næsten alt kan grilles. Det er kun din kreativitet, og dit udstyr, som sætter grænser. Ved hjælp af vores grillværktøj og opskrifter fra hele verden ønsker vi at inspirere dig til at lave magiske ting på grillen. Vores grillskole er en Global grillskole - i alle ordets betydninger.

Ingredienser

Edins ajvar
800 g røde snackpeberfrugter
200 g aubergine
0,5 dl solsikkeolie (valgfrit)
Salt
Tørret chili (valgfrit)

Sådan gør du

Skyl peberfrugter og aubergine grundigt. Lad dem tørre. Læg peberfrugter og aubergine på grillen, og grill dem, indtil de har fået god farve. Vend dem, og lad dem grille færdig under låg i ca. 10 minutter.

Tag peberfrugterne og auberginerne af grillen. Fjern skindet fra peberfrugten med en filetkniv. Smid skindet ud, og gem det bløde, nygrillede kød. Udhul auberginen med en ske. Hak kødet fra peberfrugter og aubergine groft.

Kom peberfrugt og aubergine i en blender eller foodprocessor. Tilsæt salt og evt. tørret chili. Blend groft. For at få en blødere konsistens kan du også tilsætte lidt solsikkeolie.

Kom puréen i en skål, og servér.

...

ENTRECÔTE MED KAJMAK OG AJVAR

Har du lyst til at smage mere af Balkan? Så lav Edins lækre grillede entrecôte! Hvis du serverer kødet sammen med hjemmelavet ajvar, somunbrød, grøn salat og kajmak, har du skabt en ret, der er typisk for Balkankøkkenet. Som Edin selv siger: "Mere Balkan bliver det ikke".

LÆS MERE

RELATEREDE produkter