Gyoza med svinekød & chilidippsauce

Publiseret af: Siw Poulsen, 25-03-2025

Kokken Louise Johansson byder på japansk! Sprøde, farsfyldte gyoza med en cremet spidskålssalat og en sojasauce med gochujang.

Gyoza er den japanske version af dumplings, hvor de typisk steges på den ene side og derefter dampes. Dejen er tyndere end traditionel dumplingdej og kan købes i ark hos asiatiske specialbutikker og velassorterede supermarkeder. Prøv Louise Johanssons lækre gyoza-opskrift med fyld af svinekød, forårsløg, spidskål og ingefær.

Fredagshygge 2.0!

Ingredienser

Gyoza (4 portioner)

  • Hakket svinekød
    400 g
  • Spidskål, finthakket
    2 dl
  • Forårsløg, fint strimlet
    2 dl
  • Japansk sojasauce
    0,5 dl
  • Frisk ingefær, fintrevet
    1 spsk.
  • Hvidløg, fintrevet
    2 fed
  • Sesamolie
    2 tsk.
  • Sukker
    1 spsk.
  • Salt
    1 tsk.
  • Gyozaark, optøede
    28 stk.
  • Vand
    1 dl
  • Rapsolie
    0,5 dl
  • Vand, til dampning
    1,5 dl

Dipsauce

  • Japansk sojasauce
    0,5 dl
  • Mirin
    0,5 dl
  • Sukker
    2 tsk.
  • Sesamolie
    2 tsk.
  • Forårsløg, fint strimlet
    0,5 dl
  • Gochujang (eller 1 tsk gochugaru eller chiliflager)
    2 tsk

Spidskålssalat

  • Spidskål, fint strimlet
    300 g
  • Japansk sojasauce
    2 spsk.
  • Mirin
    1 spsk.
  • Lime, revet skal og saft
    1 stk.
  • Mayonnaise
    0,5 dl
  • Sorte sesamfrø
    1 spsk.

SÅDAN GØR DU

Dipsauce

  • Bland alle ingredienserne til dipsaucen.

Spidskålssalat

  • Bland spidskål, sojasauce, mirin, limeskal, limesaft og mayonnaise. Top med sesamfrø.

Gyoza

  • Bland svinekød, spidskål, forårsløg, japansk sojasauce, ingefær, hvidløg, sesamolie, sukker og salt.

  • Læg gyozaarkene på en tør arbejdsflade. Fordel fyldet i midten af hvert ark, ca. en skefuld per styk.

  • Fugt kanterne på ca. 5 ark ad gangen. Fold dejen over fyldet og tryk kanterne sammen. Skab små folder ved at knibe dejen langs kanten. Gentag med resten af gyozaarkene.

  • Opvarm olie i en pande ved middelvarme. Steg gyozaerne i ca. 2 minutter, indtil bunden bliver sprød.

  • Tilsæt vand i panden, sænk varmen, og læg låg på. Lad dem dampe i 8–10 minutter, indtil fyldet er gennemtilberedt.

  • Fjern låget, skru op for varmen, og lad den resterende væske fordampe. Når gyozaerne igen er sprøde i bunden og slipper panden, er de klar.

  • Server med dipsauce og spidskålssalat.

Relaterede produkter